Megaprodukcióra készülünk a Margitszigethez méltó kivitelben

Július 20-án megaprodukcióra készül Dolhai Attila a Margitszigeti Színházban. A koncert egy legendás életmű keresztmetszete lesz olyan sztárvendégekkel Janza Kata, Vágó Zsuzsi és Dolhai Luca. Az est során elhangoznak a népszerű előadó leghíresebb musical- és operett slágerei, megidézve ikonikus színpadi szerepeit, de a palettáról nem hiányoznak majd legkedvesebb saját szerzeményei sem. A művészt és vendégeit kérdeztük az előkészületekről és arról, mit jelent számukra ez az esemény.

A júliusi koncert legendás életműved összefoglalója lesz. Hogy készülsz az eseményre?

Dolhai Attila: Egy igazi megaprodukcióra készülünk, amit természetesen a Margitszigethez méltó kiállításban szeretnénk prezentálni, látványos színpadképekkel, táncos-vokalistákkal. Az est az Operettszínházban töltött húsz évem egyfajta összefoglalása lesz, ahol azokból a produkciókból válogatunk, amik a legmarkánsabban mutatják meg a pályámat, a régiektől az új darabokig. Nagyon sok sikeres előadáson vagyok túl, most pedig a szívem vágya teljesül azzal, hogy egy közel húsz fős zenekarral szólalnak meg ezek a dallamok. Három külön zenei világ – musical, operett és rock – találkozik a színpadon, amihez a kíséretet a zenekarom és a szimfonikus hangzásért felelős Sturcz Szmollbend biztosítja. A zenei sokszínűséget az előbb említett különböző stílusú operettek és musicalek, könnyűzenei részletek garantálják. Igazán izgalmas, hogy a két zenekar találkozásával úgy szólalnak majd meg a dalok, ahogyan eddig még nem hallhatták őket a nézők, és azt is érdekes lesz látni, hogy azok a gondolatok, amelyek régen megfogalmazódtak bennünk az előadások kapcsán, hogyan születnek újjá ennyi év után. Vendégeimmel, Janza Katával és Vágó Zsuzsival számos előadásban voltunk egymás partnerei, ezért egy igazi időbeli és lelki utazásra készülök. A lányommal, Lucával pedig ismét elhangzik majd a Nézz rám istenem című dal. 

Luca, te már több alkalommal álltál édesapáddal színpadon, de ilyen nagyszabású koncerten talán még nem. Milyen érzéseid vannak ezzel kapcsolatban?

Dolhai Luca
Dolhai Luca

Dolhai Luca: Apuval az együtt éneklés mindig új élmény, mert hiába énekeljük ugyanazt a dalt, vagy már sokadszorra egy-egy koncert alkalmával, mindig vannak új és új pillanatok, összenézések, amitől minden fellépés teljesen más, és új élményként marad meg az emlékezetemben. Aztán persze egy jó gyakorlat is arra, hogy elleshessem, mit hogyan csinálnak ,,a nagyok”, hogy zajlik egy koncert előkészülete. Apuval sokszor átbeszéljük, hogy mi az első és legfontosabb teendő, ha egy koncertet szervez, mit mikor kell elkezdeni intézni, előkészíteni, hogyan érdemes az embereket megszólítani, és meghívni egy ilyen eseményre. Sok tanácsot is kapok ilyenkor, ami valljuk be, még jól jöhet. Számomra a közös koncertek az összekapcsolódást, egymásért levést, összetartozást jelentik, hiszen minden alkalommal egy újabb fonalat fonunk bele közösen az „apa-lánya” kötelék fonalába.

Attilával igazán összeszokott páros vagytok, nem is volt kérdés, hogy az egyik vendége te leszel a Margitszigeten. Várod már a koncertet?

Janza Kata
Janza Kata

Janza Kata: Nagyon várom természetesen. Dolhai Attila: mára már fogalom ez a név! A musicalek koronázott Királya! Megszámlálhatatlan emlékezetes alakítás, megannyi címszerep fűződik hozzá. Lenyűgöző lemezekkel ajándékozott meg minket, és számos közönségsiker koncertjén szegődhettem én is társául. Egy csupaszív srác, akit imádnak az emberek, aki a szemünk előtt lett igazi profi Művész! Best of Dolhai: romantika, rock, világhíres musical-dallamok, örökzöld slágerek, operett… minden műfajban lubickol. Meg fogja hódítani a Margitszigeti Szabadtéri Színpad közönségét is! Boldog vagyok, hogy a pályájának ezen a fontos eseményén is énekelhetek vele!

Attila pályája során számos meghatározó dalt énekeltetek el együtt, a Margitszigeten mire számíthatunk?

Vágó Zsuzsi

Vágó Zsuzsi: Számos előadásban voltunk egymás partnerei Attilával. Felemelő érzés, hogy itt a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon újraélhetjük azokat a csodálatos pillanatokat, melyek a szívemben különleges helyet foglalnak el, és a pályám során mind-mind egy-egy mérföldkő volt. Nagyon készülünk!